BOUWKUNDIGE KEURING

Het kopen van een huis is voor veel mensen één van de belangrijkste beslissingen in hun leven. Een aankoopbeslissing waarbij u niet over één nacht ijs gaat. U bent niet op zoek naar een kat in de zak.

U wilt jarenlang onbekommerd genieten van het huis van uw dromen en niet achteraf worden geconfronteerd met allerlei bouwkundige mankementen. Een bouwkundige (bouwtechnische) keuring is een visuele inspectie van het object en wordt door een ervaren bouwkundige uitgevoerd. Het is een “niet destructief” onderzoek. Dat betekent dat er geen gaten worden geboord of delen gesloopt. Van de visuele opname wordt een rapportage gemaakt.

In deze rapportage wordt in heldere en begrijpelijke taal omschreven wat de eventuele gebreken en aandachtspunten van de woning zijn. Uiteraard hoort bij een bouwkundige keuring een groot aantal foto’s die de omschreven gebreken en aandachtspunten verduidelijken.

De bouwkundige keuring van HaVeBA kan, indien gewenst, voorzien worden van het formulier wat gebruikt voor het aanvragen van een Nationale Hypotheek Garantie.

De bouwkundige keuring betreft een beoordeling van een groot aantal belangrijke onderdelen van uw woning.  De volgende onderdelen worden geïnspecteerd;

  • Fundering, kelder, riolering, kruipruimte (indien toegankelijk)
  • Bouwkundige staat van vloeren, muren, metselwerk en voegwerk
  • De staat van de pannen, goten, dakbeschot, schoorstenen
  • Staat van kozijnen, ramen, deuren en dakkapellen
  • Visuele beoordeling van de CV installatie
  • Visuele beoordeling van de Elektra installatie
  • Algemene indruk van de woning, staat van het sanitair, keuken.

Van de punten die in het rapport worden opgenomen wordt een kostenindicatie afgegeven. Dit zijn de kosten die direct noodzakelijk zijn, maar ook de kosten waarop termijn rekening mee gehouden moet worden.

Op welk moment schakelt u de bouwkundige in:

Dat kan op elk moment in het aan- of verkooptraject van uw woning. Zeker als het een oudere woning betreft. Veel kopers maken de bouwkundige keuring onderdeel van de onderhandelingen. Pas als de koop gesloten is, wordt de bouwkundige ingeschakeld. In de koopakte wordt dan een ontbindende voorwaarde (met betrekking tot de bouwkundige keuring) opgenomen.

Als na keuring en rapportage blijkt dat de kosten boven een bepaald, vooraf vastgesteld, bedrag komen dan kan de koop ontbonden worden. Sommige verkopers willen graag vooraf weten wat er eventueel bij een bouwkundige keuring aan het licht komt. Enerzijds om verrassingen te voorkomen, anderszijds om een stukje zekerheid te hebben over hetgeen zij te koop hebben aangeboden.

CONTACTGEGEVENS

HAVEBA
Bouwkundig Adviesbureau

  +31 6 811 40 800

   info@haveba.nl

Wilde Zwaan 11
6988 CC Lathum

BTW ID nr. NL001378075B12
KvK nr.08224784

© 2021 HAVEBA || Alle rechten voorbehouden

Search